Interpretaties van dromen over het vreemdgaan

Dromen over het vreemdgaan: Dromen over ontrouw, affaires en verneukeratief gedrag.

Vele mensen dromen ervan, echtbreuk te plegen of dat hun partner hun bedriegt. Vele dromen komen van het privé onderbewustzijn en zijn een reflectie van de gedachten , de angsten, het verlangen, de problemen of zijn een antwoord op een stresvolle of provocerende situatie. De details van een droom moeten voor de poging de droom te interpreteren worden beschouwd. De bijzonderheden van een droom, bij voorbeeld: wie bedriegt wie en wat de omstandigheden van de droom zijn, moeten bekend zijn. Soms dromen mensen ervan bedriegd te worden of in eigen persoon vreemd te gaan, als antwoord op een lange monogame relatie.

Een droom is misschien een compensatie voor verveling, monotonie of droefheid. Aan de andere kant kan een droom ook betekenen, dat u een verbinding met uw diepere ego gaat opnemen, dat door een persoon van het andere geslacht wordt representeerd. Zelden ist het zo, dat u uw partner verdenkt van ontrouw, maar de partner is niet genegen dit te bekennen. Dus wordt in de droom de beeldende persoon met uw angsten gekonfronteerd en vanaf hier beginnt men met de situatie op een bewust niveau omtegaan. Dromen over echtbreuk kunnen verrassend zijn, omdat er absoluut geen betrekking tot de realiteit bestaat. Een droom, waarin men echtbreuk pleegt betekend niet dat u uw partner daadwerkelijk bedriegt, maar het leidt tot schuldgevoelen.

Zo verteld u uw onderbewustzijn dat u ruzie met anderen, uw eigen partner of zelfs uwzelf hebben. Vaak hebben de mensen ervaring met dit soort dromen, die in hun relatie zonder sex en zonder emoties leven. Voor sommigen kan het ook betekenen, dat gereedstaan voor een affaire of een slippertje.

Alternatieve betekenis van het vreemdgaan in dromen.

Bedriegen – Wij hebben alle seksuele wensen die soms niet ons eigen partner betreffen – of mensen met wie het heel moeilijk zou zijn een seksuele relatie te voeren, betreffen, zoals bij voorbeeld Iekeliene Stange of Brad Pitt. Als u in uw dromen met een ander persoon seks hebt, zou de droom een antwoord op seksuele wensen kunnen zijn. Dit is een onschuldige weg om de seks met een andere persoon te verklaren.

In een droom te kunnen zien, dat uw partner seks met iemand anders heeft – U bent zeker wel heel ontevreden met uwzelf en twijfelen eraan, dat iemand ooit van u zou kunnen houden. Deze gevoelens verbergen misschien de pijnlijke afhankelijkheid van de geliefde persoon. Deze afhankelijkheid is mogelijk gebaseerd op een zware kindsheid of op de feit dat u vroeger al bedrogen bent.

Vreemdgaan in dromen – hebt u de droom genoten of voelde u zich schuldig? De droom zou u kunnen animeren uw liefde en uw seksleven te verbeteren; natuurlijk zou de droom ook een waarschuwing kunnen zijn. Misschien valt een deel van u leven pas uit de hand en u zou aan u zelfwaardering moeten werken. Of hebt u het verlangen naar vrije meningsuiting?

Hier vindt u verdere informatie over het thema droomduiding ontrouw.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*