Een herkansing voor de relatie

In het verleden pleegde uw partner overspel? U hebt hierover gesproken en besloot uw relatie een tweede kans te geven?

Dat klinkt zo gemakkelijk wanneer men dit neerschrijft of leest. Toch is het zeer moeilijk realiseerbaar, aangezien de bedrogene weer vertrouwen dient op te bouwen. Een zeker basisvertrouwen is nog steeds aanwezig anders zou het niet mogelijk zijn om te proberen de relatie een herkansing te geven. Bovenop dit basisvertrouwen moet het verdere vertrouwen weer worden opgebouwd. Dit is voor beide partijen niet gemakkelijk.

De voordien overspelige partner krijgt vaak te kampen met wantrouwen en kruisverhoren. Het in hem/ haar gestelde vertrouwen is nog kwetsbaar en onstabiel. De bedrogen partij moet langzaam weer leren te vertrouwen. Stap voor stap ook weer op houden met te controleren. Een permanente controle zou op lange termijn voor beide partijen slechts belastend zijn.

Leer om opnieuw respectvol met elkaar om te gaan. Respecteer jullie wensen en verlangens. Ga misschien een gezamenlijke hobby aan, zodat u tijd met elkaar kunt doorbrengen en ervaringen met elkaar kunt uitwisselen. Het maakt niet uit wat het is – maar het moet plezierig zijn.

En wanneer dit alles niet werkt en u dit langdurig vaststelt? U wilde het echt proberen? Was eerlijk en open en hebt getracht met het wantrouwen van uw partner om te gaan? Het lukt uw partner echter niet dat wantrouwen af te bouwen? Of andersom… Uw partner vertelt u over zijn dag. U kunt hem/haar meestal ook telefonisch bereiken. En toch lukt het u niet opnieuw een duurzaam vertrouwen op te bouwen?

Wanneer het u na verloop van tijd duidelijk is geworden dat er geen gemeenschappelijke toekomst meer is voor uw relatie, dan dient u eerlijk en open over een scheiding te spreken. Laat de aankondiging van uw beslissing zich te scheiden van uw ex-partner niet over aan derden. Probeer samen om vlug een zo pijnloos mogelijke scheiding te verwezenlijken.

Meer aangaande het thema scheiding vindt u op de pagina beëindigen van een relatie.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*