Wat te doen bij overspel?

Uw partner gaat vreemd? Hoe moet men zich gedragen wanneer zijn partner smoorverliefd is? Eerst en vooral – fundamenteel bestaat er geen sluitend recept naar het welk men kan handelen. Aangezien wij allen individuen zijn die sterk van elkaar verschillen, reageren wij ook allen anders op identieke situaties.

Wanneer u over zekere informatie beschikt dat uw man of vrouw vreemdgaat, dan moet u reageren. Zijn de feiten nog niet duidelijk, verschaf dan duidelijkheid. Detectivebureaus kunnen hierbij bijvoorbeeld nuttig zijn. Wanneer dan de waarheid aan het daglicht is gekomen, zou u met uw partner een gesprek moeten voeren. Maar bedenk alstublieft wel: Slik eerst uw woede in en laat de eerste opwinding afkoelen. Wanneer u wat stoom afgeblazen hebt dan kunt u zakelijker praten.

Wat moet er ongetwijfeld worden besproken? Het is niet pienter om uitsluitend aantijgingen in de kamer te gooien. U zou veeleer jullie situatie na het slippertje van uw partner op de voorgrond moet zetten. Geef aan hoe deze situatie u heeft ontgoocheld en hoezeer u bent gekwetst. Het leidt tot niets om de vreemdganger enkel maar te beschuldigingen.

Plaats uw angsten met betrekking tot jullie relatie in het middelpunt en maak uw partner duidelijk dat u zeer gekwetst bent, maar dat het u nauw aan het hart ligt te redden wat er nog te redden valt. Daarom moet u hem/haar het overspel niet dagelijks opnieuw op zijn brood smeren.

Eén iets mag u ongetwijfeld nooit onbeschouwd laten. Een partner gaat meestal niet vreemd alleen maar om u pijn te doen. Indien dit de reden achter het slippertje zou zijn geweest, dan is dit uiterst kleingeestig. Het avontuurtje is niet dwangmatig de doodsnagel voor jullie relatie. Wanneer u voordien hoofdzakelijk tevreden was over jullie relatie, dan is er ook nog een toekomst na deze escapade.

Wees er u van bewust dat een eenmalig uitschietertje niet meteen het einde van jullie familie hoeft te betekenen, want een familie is het waard om voor strijden. U moet natuurlijk duidelijk maken dat u verdere seksuele betrekkingen met andere personen niet kunt accepteren. Maak de bedoeling – jullie familie en relatie te willen redden – duidelijk aan uw partner en praat over de oorzaken die tot het overspel hebben geleidt.

Informeer naar de meest voorkomende oorzaken voor het vreemdgaan en het avontuurtje.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*