Waarop u bij het chatten dient te letten

U zult tijdens de periode dat u chat vele mensen “benaderen”. U mag echter niet alles geloven wat er u wordt verteld. U kent zeker en vast de cartoon waarin de 25-jarige, goed gebouwde blondine een 50-jarige, ongeschoren man met bierbuik oppikt. Daarom – geloof niet direct alles, trek altijd nog eens na en leg een gezonde portie voorzichtigheid aan de dag. U weet het immers – leugens hebben korte benen. Leugenaars moeten op talrijke details letten en net dat maakt het zo moeilijk om op lange termijn deze leugens in stand te houden. Uiteindelijk moet men zijn eigen leugens ook langdurig kunnen onthouden, wat veel moeilijker is, dan het zich herinneren van de waarheid.

Net zoals bij online-dating moet men op heel wat letten. Meestal zijn dit dingen die eigenlijk vanzelfsprekend zouden moeten zijn. Een en ander is voor u misschien nog niet duidelijk omdat u met de materie “chat” nog niet erg bekend bent.

Daarom – volgende tips zijn werkelijk gemeend en gestaafd door onze ervaring.

In chat rooms kan men niet enkel openbaar en zichtbaar voor iedereen schrijven – men kan ook met een bepaald persoon “privé gaan”. Dit wil zeggen dat een bericht enkel kan worden gelezen door een vooraf aangeduide persoon. Met wie u wenst te “fluisteren”, besluit uzelf natuurlijk uiteindelijk. Wanneer u dus door iemand wordt “toegefluisterd” kunt u dit weigeren. In dit geval is het zelfs best niet te reageren. Of u kunt openlijk antwoorden op het gefluisterde bericht en de persoon vertellen dat u niet wenst privé te gaan. Laat u dus niet gewoon domweg jennen door een andere gebruiker.

Geef NOOIT uw echte naam, uw thuisadres, uw beroepsmatige adres, uw e-mailadres of telefoonnummer (zij het vaste, noch mobiel) vrij in uw profiel. Indien u een eigen website heeft, maak zelfs ook dan een e-mail adres aan bij een webmailer, zoals Gmail of Hotmail. Wanneer u een website hebt en de daartoe behorende e-mail adressen benut, dan kan iedereen met weinig moeite achterhalen wie u bent.

U kunt een webmailer adres gemakkelijk aan andere personen vrijgeven, en met deze ook buiten de chat om verder communiceren. In geval van nood kunt u dit adres weer opzeggen en een nieuw account aanmaken.

Bedenk dat er op het internet veel mensen en vele karakters ronddwalen. Onder hen bevinden zich ook een groot potentieel aan gebruikers die zich in hun anonimiteit uiterst zelfzeker voelen en ook gelijkaardig reageren. Stalkers maken graag gebruik van het internet – en het is niet zo dat er enkel mannelijke stalkers rondhangen, maar ook vrouwelijke.

Keer op keer komt u een aantal personen steeds weer opnieuw tegen en heeft u met hen uitvoerige gesprekken. Let op woordgebruik en uitdrukkingswijze. Klinkt deze persoon niet eerlijk of lijkt het geheel onwaarschijnlijk? Vooraleer u werkelijk contact opneemt moet u een juist beeld hebben van de persoon die u wenst te ontmoeten. Zolang deze persoon enkel maar telefonisch contact wil hebben, laat hem/haar dan een telefoonnummer aan u toebedelen, zo dat u het bent die kan bellen. Vanzelfsprekend moet u er zich voor uw oproep van gewissen dat u de “eigen nummer tonen” functie hebt uitgeschakeld, zodat de andere partij uw nummer niet kan noteren.

Een persoonlijke ontmoeting – of het nu met één of meerdere gebruikers is – mag NOOIT in een woning plaatsvinden. Een bistro, een restaurant, een café, ijssalon of op de markt – deze zijn allen publieke ruimtes. In een woning echter, kunnen onverwachte gevaren schuil liggen.

Vertel een vriend of vriendin over wat u wenst te ondernemen en waar u de andere partij wenst te ontmoeten. Vraag dat hij/zij u opbelt op een bepaald tijdstip, zodat u kunt meedelen hoe het u afgaat. Indien uw afspraakje toch niet zo sympathiek blijkt te zijn dan u had verwacht, dan kunt u met zulk een oproep een noodgeval aanwenden en een einde maken aan de ontmoeting.

U kunt natuurlijk ook vooraf de duur van zulk een afspraak vastleggen op een halfuurtje of een uur. U kunt dit steeds nog verlengen. Ook in dit geval mag u niet uit het oog verliezen of wat deze persoon u vertelt overeenstemt met wat hij/zij u tot op heden vertelde.

De ontmoeting loopt op zijn eind en u neemt afscheid van elkaar. Laat u niet een stukje met de auto/taxi meevoeren of naar huis brengen. Vanzelfsprekend mag u zich NIET bij u thuis laten oppikken. Wees er u van bewust dat deze in de chat in wezen sympathieke persoon, zich in de realiteit nog steeds dient te bewijzen.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*