Waarom gaan mannen vreemd?

Het is moeilijk om deze vraag te beantwoorden. Een intelligent man zei ooit “Omdat het slechts mannen zijn”. Dit antwoord is misschien net iets te gemakkelijk. Er bestaat een website, waarop tot over de 50 redenen voor vreemdgaan en slippertje worden genoemd.

De Amerikaanse huwelijksbemiddelaar M. Gary Neuman, schrijf in zijn boek “De waarheid over vreemdgaan” over een studie waarin wordt vermeld dat 2.7 mannen vreemdgaan in een relatie en dat de meeste vrouwen hiervan niets te weten komen. In zijn boek schrijft hij over zijn studie waaraan honderden overspelige mannen deelnamen en over de redenen waarom zij zich, seksueel, uit hun relatie bevrijdden.

De vraag naar de hoofdreden voor het vreemdgaan, aangebracht door deze mannen, werd duidelijk beantwoord. Absolute nummer 1 is voor 92% van de mannen: Het was enkel om de seks te doen. De mannen wilden gewoonweg het alledaagse ontvluchten, het leven van elke dag, dat eentonig was.

Hij wilde vluchten van alledaagse zorgen, ruziënde kinderen, onbetaalde rekeningen en de normale gang van zaken. Volgens Neuman krijgen mannen bij het vreemdgaan van vrouwen plotseling het gevoel “anders te zijn”. Zij geven hen het gevoel erkent en bewonderd te worden. Algemeen geldt de veronderstelling dat mannen er sterk dienen uit te zien en vooral dat ze sterk moeten presteren.

Maar kijkt men naar het innerlijke, dan zijn ze net zo onzeker als ieder ander mens. Daarom zijn ze steeds op zoek naar iemand die hun ego streelt en hen eigenwaarde opkrikt. Mannen hebben een winnaarmentaliteit. Dat ziet men al wanneer ze naar sport kijken: ze willen zonder meer dat hun Team wint.

Hier gaan zoveel emoties mee gepaard, dat het net is alsof het desbetreffende Team hen toebehoort en dat ook zij meedelen in elke zege. Ze willen winnen en die bevestiging krijgen ze bij het vreemdgaan. Daarom een raadgeving aan alle vrouwen: laat jullie mannen in de waan dat zij winnaars zijn en hoeveel zij wel niet voor jullie (vrouwen) doen.

Hoeveel mannen gaan er vreemd omdat hun minnares er beter uitziet? Veel minder dan verwacht. 88% van de ondervraagden verklaarden dat de geliefde er noch beter uit zou zien noch een lichamelijk betere conditie zou hebben. Neuman ging ook na hoeveel mannen hun vrouwen op de hoogte brachten van hun ontrouw vooraleer dit – zoals meestal – uitkomt. Slechts 7% van de vreemdgaande mannen biechtten hun overspel op zonder dat hun vrouw hen hiernaar vroeg.

Neuman stelt vast dat een doorslaggevend aspect voor het vreemdgaan bij mannen voornamelijk en eenvoudigweg ligt in hoe vaak ze seks beleven. Vaak is het gewoonweg een kwestie van regelmaat. Wanneer er regelmatig genoeg seks is daalt het risico tot vreemdgaan.

Wanneer u uitsluitsel nodig heeft of uw man vreemdgaat, dan kan een detectivebureau uitkomst bieden.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*