Vreemdgaan vergeven

Het is gebeurd – uw partner is vreemdgegaan. Nu staat u voor de vraag of u hem zou vergeven of niet. Overspel vergeven is moeilijk. U bent gekrenkt, gekwetst, ontgoocheld. Moet u na deze inbreuk op uw vertrouwen het overspel vergeven?

Houdt voor ogen dat het slippertje plaatsvond. Dit valt niet meer te veranderen. Het is gemakkelijker een streep door een prille relatie te trekken dan door een al langer gevestigde relatie. Men heeft gemeenschappelijke dingen opgebouwd, misschien zelfs kinderen, een huis. Dat valt niet eenvoudig op te geven. Men heeft samen gemeenschappelijke wegen bewandeld in het leven. Dat kan tellen.

Wanneer u diep van binnen van mening bent dat u het overspel zou willen vergeven, dan moet u ook misschien uw eigen schaduw overwinnen. Gebeurt het weer? Is het vergeven van overspel een vrijbrief voor volgende slippertjes? Wordt er eigenlijk wel spijt betoond? Dat zijn vragen die u bezighouden.

Wanneer u het overspel vergeeft, dan doet u dit uiteindelijk ook voor uzelf, om uw innerlijke rust terug te vinden. U betoont hierdoor kracht en vormt uw slachtofferpositie om tot een positie van beslisser.

Praat met uw partner over de toekomst, over de vooruitzichten, over de relatie. Wanneer u ervan werkelijk van overtuigd bent dat u de vreemdganger wenst te vergeven, dan moet u gelijktijdig enkele regels opstellen zodat er niet in het overspel wordt vervallen.

Denk er steeds aan dat een slippertje niet altijd de doodsteek voor een relatie hoeft te betekenen.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*