Voordelen van datingsites

U bent op zoek naar een nieuwe partner. U bent misschien al eens ingegaan op een contactadvertentie in een tijdschrift. U bent tot het besluit gekomen dat zulk een manier voor u te omslachtig is en in de toekomst niet meer in aanmerking komt. Ook de zoektocht naar een squashpartner of een partner voor om het even welke hobby lijkt u te omslachtig door middel van de geprinte media. Het alternatief: dadingsites.

Deze dating-sites bieden vele voordelen ten opzichte van traditiegetrouwe mogelijkheden.

Ook op het internet is er mogelijkheid tot anonimiteit. U geeft in uw profiel zoveel informatie vrij als u maar wenst. Daarbij houdt u persoonlijke gegevens zoals adres en telefoonnummer zo lang geheim, totdat u voor uzelf beslist om deze aan iemand door te spelen. U moet dus ook geen schrik hebben dat u plotseling wordt opgebeld door verschillende mensen of dat ze ongevraagd voor uw deur staan. En indien u met een bepaald persoon geen contact meer wenst, dan reageert u gewoonweg niet meer. Of u deelt deze dit mee.

Een verder voordeel is dat u op een tijdstip dat het u past kun nakijken of er iemand op uw advertentie reageerde. U kunt met deze persoon contact opnemen – onafhankelijk van het feit of het nu 6 uur ’s avonds of 1 uur ’s ochtends is. U kunt evengoed op om het even welk tijdstip – dag of nacht – de advertenties van anderen bekijken en deze, indien u interesse heeft, ook meteen een berichtje nalaten. Meestal verkrijgt men op zulk een bericht ook relatief snel een antwoord, want ook anderen controleren steeds vlug eventjes of er wat is binnengekomen.

Het grote voordeel van internet is natuurlijk dat u hiermee letterlijk miljoenen gelijkgestemden bereikt. Hierbij komt dat de rompslomp om een contactadvertentie op internet te plaatsten wezenlijk kleiner is dan in het echte leven. Berichten worden meestal kort gehouden. Men moet zich om zijn handschrift niet druk maken. Net wanneer u tot die groep van mensen hoort die eerder schuchter zijn en er problemen mee hebben om naar een ander toe te stappen, kan de anonimiteit van internet misschien behulpzaam zijn.

U bent helemaal niet op zoek naar uw droomprins of een prinses? U zoekt veeleer naar iemand waarmee u kunt tennissen, joggen of wandelen. Of iemand die met u meegaat naar een concert, theateravond of iets volledig anders? Dat is niet erg. Vele dadingsites bieden deze mogelijkheid. U kunt er ook een vriendenkring opbouwen.

Ook de volgende pagina’s kunnen interessant zijn indien u over online contactbeurzen nadenkt.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*