Vaak gemaakte fouten bij Online-Dating

U hebt een dating-site gevonden en hebt besloten u aan te melden. De moeilijkste stap is vervolgens de beslissing welke naam u zich daar zult geven. U kunt uw eigen voornaam gebruiken of een nickname. Gebruikt u liever uw eigen voornaam niet? Kies dan geen saaie of al te expliciete nickname. Knuffelbeertje is net zo ongepast als stoeipoes.

Na wat beraad bent u erin geslaagd. Nu moet u nadenken over de vorm waarin u uw profiel wilt gieten. Hoe zou u zichzelf willen voorstellen. Wat bent u bereidt te delen. Bovendien zou een afbeelding zeer leuk zijn – maar hoe zou die er moeten uitzien?

Hebt u ooit de spreuk gehoord “ een beeld zegt meer dan 1000 woorden”? Daarin ligt veel waarheid. Kies een afbeelding waarop u er goed uitziet en gepast gekleed bent. U moet geen foto tonen van u in avondkleed of smoking. Maar uw kleding dient proper en verzorgd te zijn.

Nog zo een gezegde: Leugens hebben korte benen. Dit heeft u ongetwijfeld ook al wel eens gehoord. Dit wil zegen dat u zich in uw profiel niet moet voorstellen als groot, slank en afgetraind, wanneer u een klein pummeltje bent. Ook in de anonimiteit van het internet is eerlijkheid niet te onderschatten. Bovendien komt het ooit wel eens tot een ontmoeting met de andere persoon. Dan zal het voor u extreem moeilijk worden om nog op de waarheid terug te komen, aangezien u al wekenlang hebt gelogen. Dan kan de hoop op een mogelijke relatie smelten als sneeuw voor de zon.

Ook aangaande uw vaardigheden en interesses mag u niet liegen. Doe niet alsof u kennis van iets hebt of iets kan wat u nog niet eens ooit hebt geprobeerd. Het is pijnlijk wanneer iemand u aanspreekt over deze zogenaamde hobby en wanneer uzelf hierover geen enkele notie hebt. Dit weerhoudt u niet ervan om in uw profiel te zetten dat u interesse hebt voor een en ander of graag eens een bepaalde sport zou willen uitproberen.

Opgekuiste inlichtingen in uw profiel brengen u niet verder. Deze inlichtingen dienen niet om een partner te vinden. Geef andere mensen de kans om zich aan de hand van de door u verstrekte inlichtingen een beeld van u te kunnen vormen.

Indien deze inlichtingen fout zijn, is het hieruit ontstane beeld natuurlijk ook vertroebeld, omdat uw potentiële partner zich een ander beeld over u vormde; een beeld waaraan u in geen geval zult kunnen voldoen. Wanneer u een bepaald idee heeft van hoe uw toekomstige partner er hoort uit te zien, geeft dit dan ook aan. Zoveel te groter is de kans dat u deze persoon ook daadwerkelijk zult vinden.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*