Therapie na een scheiding – hoe een therapie na overspel helpt

U hebt net een scheiding achter de rug? Dan weet u natuurlijk welke complicaties dit met zich kan meebrengen. De reden van de scheiding was een overspelige partner? Dan kan een aangepaste therapie na deze scheiding behulpzaam zijn.

Op zich is een scheiding al erg genoeg en brengt ze vaak diepgaande pijn en ontgoochelingen met zich mee. Indien de oorzaak overspel was, dan gaan de daardoor ontstane problemen vaak nog dieper. Vaak ligt de zware beslissing tot scheiden alleen bij de bedrogene.

Deze beslissing is niet gemakkelijk en weegt zwaar op de toekomst. Het gedroomde leven spat als een zeepbel uit elkaar. Meestal ontdekken de bedrogenen volledig onvoorbereid en zonder enige aanleiding, bij toeval, het overspel van hun partner en komt dit voor hen vaak als een slag van de hamer. Het gemeenschappelijke leven, de gelukkige of romantische momenten met zijn twee, lijken één grote leugen.

Zelfs indien de bedrogene duidelijk beslist om tot een scheiding over te gaan, met alle gevolgen van dien, omdat er voor hem/haar geen enkele mogelijkheid tot verzoening meer bestaat, blijven er kwellende vragen die om een antwoord roepen.

Zo blijft het voor vele slachtoffers volledig onduidelijk waarom de partner overspel pleegde. Gebeurde het slechts één keer, voortvloeiend uit een bepaalde gelegenheid of was het een langdurige affaire. Was mijn partner ongelukkig in onze relatie of zocht hij een nieuw avontuurtje? En velen worden gekweld door de vraag naar schuld. Was het mijn schuld dat mijn partner zin had in een avontuurtje, een nieuwe man/vrouw erop nahield? Ben ik te oud, te dik, niet mooi genoeg? Ben ik niet meer aantrekkelijk, niet meer begerenswaardig voor mijn partner?

Een ontrouwe partner praat vrouwen vaak massief een minderwaardigheidscomplex aan. Met betrekking tot haar uiterlijk, haar karakter, haar rechten, haar levensweg. Het kan zeer pijnlijk zijn zichzelf deze vragen te stellen en het kan iemand verhinderen een nieuw leven op te bouwen.
Een scheidingstherapie kan in dit geval helpen zen twijfels te identificeren en ermee leren om te gaan. Tijdens zulk een therapie worden de relatie en de breuk geanalyseerd en geregenereerd; problemen en oorzaken worden aangehaald en toegelicht.

Een scheidingstherapie zal u helpen deze zelftwijfel uit te drukken en in te delen in gegronde en ongegronde twijfels. Een dergelijke therapie biedt u de mogelijkheid uw problemen te herkennen en op te lossen, zodat u vrij bent uw leven terug op te bouwen en zodat u zich terug kunt openstellen voor een nieuwe relatie.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*