Scheiding

Ontrouw hoeft niet onvermijdelijk onmiddellijk te leiden tot een scheiding. Actuele scheidingsstatistieken tonen dat het huwelijk momenteel beter stand houdt dan voordien en dat er in steeds minder huwelijken wordt overgegaan tot een scheiding. Het hoogtepunt van het aantal scheidingen werd in 2004 bereikt. Sindsdien loopt het aantal gelukkig terug.

Dat vervloekte zevende jaar, dat we al uit de bioscoop kennen, vormt in elk geval niet meer helemaal de gemiddelde termijn voor een scheiding. Volgens de statistieken gaan de meeste huwelijken over in een scheiding na 5 tot 7 jaar.

Overigens komen scheidingen minder vaak voort op het platteland dan in de grootsteden.

Waarom zijn er minder scheidingen dan vroeger? Misschien leidt ontrouw en vreemdgaan niet meer onvermijdelijk tot een scheiding.

Moderne paren zijn steeds vaker in staat zich een idee te vormen van mogelijke problemen in het huwelijk of de relatie. Men gooit niet direct alles over boord, men probeert echter een oplossing te vinden. Over het algemeen zijn gehuwden of koppels blijkbaar beter in staat oplossingen te vinden.

Misschien ligt het ook enkel maar aan het feit dat menig huwelijkspartner het hoge onderhoudsgeld vreest. Hoofdzakelijk is geld namelijk een beslissende factor met betrekking tot een scheiding, niet iedereen kan, of wil een scheiding economisch afhandelen.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*