Ruzie en ontevredenheid in een relatie

Om één of andere reden bent u niet tevreden met uw relatie? Uit dit dan. Wacht niet totdat de frustratie zich ophoopt. In zulk een geval zou een gesprek onaangenamer worden dan eigenlijk zou moeten. Ruzie in een relatie is in essentie niet iets negatiefs. Er mag in elk geval niet met oneerlijke middelen worden gestreden.

Wanneer u al ruziet, blijf dan bij het onderwerp. Vermijd uw partner verbaal te kwetsen, want dit brengt helemaal gen oplossing voor uw probleem. Constructief ruziën is niet gemakkelijk en kan worden aangeleerd. Geloof het of niet, maar er bestaan boeken over dit onderwerp.

U bent van een andere mening dan uw partner? Dat moet niet verkeerd zijn. Uiteindelijk zijn jullie twee verschillende individuen met een verschillende levensgeschiedenis en verschillende achtergronden. Een meningsverschil betekent niet onmiddellijk het einde van een relatie.

U bent niet gelukkig in uw relatie? U vindt geen positieve aspecten? Denk eraan – een relatie is vlug beëindigd. Ze te verwerken duurt langer. Een nieuwe relatie is mogelijk vlug gevonden. Het is weer spannend. De gesprekken lopen bijna steeds uit op erotiek. Alledaagsheid bestaat niet – elke dag is een feestdag.

Het gras lijkt groener, de zon stralender en het werk lichter. Maar – het alledaagse zal terug zijn intrede nemen. Dit is niet te vermijden en niet te stoppen. Een nieuwe relatie is niet echt nieuw – maar tijdelijk net wat anders. Denk daarom na vooraleer u datgene wegwerpt wat u ooit mooi hebt gevonden. Wanneer er dingen zijn die u storen aan uw partner, praat er dan over. In de ogen van de tegenpartij zult u vast en zeker ook niet zonder fout zijn.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*