Opnieuw afspraakjes maken na een scheiding

Een scheiding is geen sinecure. Uw gehele leven verandert. Er dienen nieuwe woningen te worden gezocht en u moet uw vrienden op de hoogte brengen. Maar naast de heropbouw van een nieuw leven zijn vooral de psychische wonden groot.

Vaak is het niet mogelijk om een scheiding zonder pijn en ontgoochelingen af te handelen. Vooral na een jarenlange relatie, vergt het vaak veel tijd vooraleer men vrede kan nemen met deze nieuwe situatie. Het maakt niet uit of u zelf de beslissing nam de relatie te beëindigen, of dat men u verlaten heeft; het duurt toch meestal meerdere maanden voordat men de scheiding met alle hiermee gepaard gaande gevolgen heeft aanvaard en verwerkt.

Ontgoocheling met betrekking tot het ander geslacht voert er vaak toe dat men na een scheiding vaak lang nadenkt over een nieuwe date en dat men slechts na een lange pauze weer de moed bijeensprokkelt om een nieuw afspraakje te maken. Wanneer u na de scheiding erover nadenkt om opnieuw met iemand af te spreken, dan is dit een duidelijk teken dat u de breuk hebt overwonnen.

Vooraleer u na uw scheiding overgaat tot een nieuwe date, dient u zich wel ernstig af te vragen of u daadwerkelijk bereidt bent uw ervaringen uit de voorgaande relatie achterwege te laten en iets nieuws te beginnen. Geef uw afspraakje bewust een eerlijke kans.

Pas wanneer u zich in staat voelt, onbevooroordeeld ten opzichte van iemand anders voor de dag te komen, kunt u zich wagen een nieuwe date na uw breuk. Kunt u dit alles met een duidelijke JA beantwoorden, dan kunt u zonder een slecht geweten de zoektocht naar nieuwe afspraakjes aangaan. Zoek nieuwe kennissen, ga op stap. Misschien met die leuke man uit de supermarkt of een bekende van de disco of de vrijgezelle buurman. Er zijn veel mogelijkheden om iemand nieuw te leren kennen.

Doe iets ondoordachts, onderneem iets plezierigs. Ga uw eerste afspraakje niet met al te grote verwachtingen tegemoet. Stort u niet onmiddellijk in een nieuwe relatie, maar laat alles rustig op u af komen. Geniet eenvoudigweg van een avondje in leuk gezelschap zonder grote verwachtingen en verplichtingen. Geef het andere geslacht de kans zich opnieuw te bewijzen. Niet alle mannen of vrouwen zijn gelijk. Vermijd daarom ook uw nieuwe dates te vergelijken met uw vorige partner.

Maakt u los van al uw oude relaties en de hiermee gepaard gaande teleurstellingen en pijn en geniet van alle mogelijkheden die uw leven als vrijgezel u biedt, dan zal ook een nieuwe date na uw scheiding u weer vreugde brengen.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*