Opgelicht door amerikaanse militair

Huwelijksoplichters doen zich voor als soldaten

Een vak-artikel van A Plus Detective. Specialisten in wereldwijde personenverificatie

Wat er op het eerste gezicht uitziet als uw nieuwe grote liefde, kan zich later al snel ontpoppen tot oplichterij. Gewetenloze criminelen doen zich voor als soldaten uit het Amerikaanse leger en veroveren met lieve woordjes het hart van vrouwen, die ze op het internet hebben leren kennen. Uiteindelijk gaat het de mannen alleen om één ding: het geld van de vrouwen.

Mannen nemen willekeurig contact op met vrouwen via het internet.

Als privédetectives krijgen we dagelijks bericht van vrouwen die slachtoffer van huwelijksbedriegers worden. Velen van hen hebben een vergelijkbaar verhaal.

Waar het allemaal begint is dat er ongevraagd contact met de vrouwen wordt opgenomen door vermeende Amerikaanse soldaten. Het eerste contact vond vaak plaats per e-mail, op Facebook, op datingsites, op Skype, op forums of op andere sociale netwerken.

De soldaten sturen dan leuke foto’s in uniform, gevechtsuitrusting en met militaire voertuigen of wapens. Alle rangen zijn inbegrepen. Van een eenvoudige soldaat tot een generaal.

Na initieel contact zal het contact per e-mail verlopen.

Onder ondeugdelijke redenen verklaren de vermeende Amerikaanse soldaten dan, dat ze contact in het vervolg per e-mail moeten afhandelen. De reden die hierachter zit, is eenvoudig: komen de datingsites of netwerken erachter, dat de vermeende soldaat helemaal geen soldaat is en dat het profiel nep is, dan blokkeren ze zijn profielen. Contact opnemen via die weg is dan niet meer mogelijk en de al gemaakte slachtoffers kunnen ze dan niet bereiken. Daarom vragen ze om een e-mailadres of een mobiel nummer.

Met de persoonlijke informatie in handen zorgen zij ervoor dat het contact voortgezet kan worden, zelfs als het profiel geblokkeerd zou zijn.

Namaak militaire ID

Namaak militaire ID

De vermeende soldaten doen zich bijna altijd voor als Amerikanen. Zelden doen zij zich ook voor als Australiërs, mensen uit Groot-Brittannië of Canadezen. Het hangt er immers vanaf, waar de bedriegers foto’s vandaan gestolen hebben.

De vermeende Amerikaanse legersoldaten worden altijd ergens in crisisgebieden ingezet. Afghanistan of Irak, of Syrië zijn geliefd als stationeringsplek. Nu noemen ze ook regelmatig gebieden, waar blauwhelmen ingezet worden.

Grote liefde – of toch niet?

Al na een paar weken is de Amerikaanse soldaat vast onderdeel van het leven van de slachtoffers geworden. Het hebben van constant contact maakt hem tot een virtueel familielid. En het duurt niet lang tot de soldaat zijn grote liefde verkondigt. Mijn liefje, mijn schatje, mijn vrouw, – dat zijn de uitdrukkingen, die hij gebruikt. Gezien hebben de vrouwen de mannen niet. Contact geschiedt altijd alleen maar door berichten via Messenger of de telefoon.

Dat de vermeende Amerikanen zeer slecht Engels met sterk Afrikaans accent spreken, valt de meeste slachtoffers niet op. Dat ligt eraan dat ze simpelweg zelf te gebrekkig Engels spreken. En dat de leuke gedichten, verzen en regels niet in de context passen en geen diepere betekenis hebben en simpelweg uit poëtische werken overgenomen, merkt ook niemand.

Al snel begint hij de toekomst te plannen en beslist de soldaat uit het Amerikaanse leger naar Duitsland, België of Nederland te komen, afhankelijk van waar het slachtoffer woont. Uiteindelijk wil hij zijn virtuele vrouw ook in de werkelijkheid in zijn armen vasthouden en natuurlijk snel het huwelijksbootje in stappen.

Verzoekt het slachtoffer om een videochat, dan zegt hij, dat die op het legergebied verboden zijn. Natuurlijk is dat onzin, maar dat weet het slachtoffer niet.

Er doen zich problemen voor – De soldaat heeft geld nodig

Kort voor de reis naar Europa doet zich er een klein probleem voor.

  1. De soldaat kan in het crisisgebied niet aan geld komen en heeft een voorschot voor de vlucht nodig.
  2. Hij wil een koffer met persoonlijke spullen naar Duitsland, België of Nederland vervoeren en heeft daarvoor tolgeld nodig.
  3. Hij wil gevonden goudstaven naar het buitenland smokkelen en heeft daarvoor smeergeld nodig om de diplomaten mee om te kopen.
  4. Hij wil een geldkoffer naar Europa verschepen, maar heeft daarvoor echter geld nodig om veilig transport te verzekeren.
  5. Hij heeft geld nodig om vrijgesteld te worden van zijn legerdienst.
  6. Om zich vroeger vrij te kopen van zijn dienst, moet hij een afstandssom betalen waarover hij momenteel niet beschikt.
  7. Zijn kind in de Verenigde Staten heeft een ongeluk gehad en hij heeft nu op korte termijn geld nodig voor de operatie, omdat die in de Verenigde Staten voorgefinancierd moet worden.
  8. Hij kan zich een check voor de bestemming niet veroorloven en stuurt die naar Europa, zodat zijn „vrouw” dat voor hem kan doen. Omdat het echter te lang duurt, moet ze het geld maar alvast overmaken. Natuurlijk is de cheque later niet aangekomen
Geld-box van een oplichter

Geld-box van een oplichter

Deze lijst zet zich voort. Natuurlijk wil hij het geld alleen maar lenen. Het gevolg daarvan zal zijn, dat hij eindelijk in Europa is. Opdat alles snel verloopt, moet dat geld naar Ghana of Nigeria gestuurd worden. Daar zitten de juiste tussenpersonen die alles kunnen regelen. De overschrijving geschiedt eenvoudig met Western Union of MoneyGram, zo is zijn argumentering.

Wordt dat geld ook echt overgemaakt dan krijgt het slachtoffer het niet terug. De meesten rakelen nieuwe problemen op en dan is er nieuw geld nodig. Weer zal het slachtoffer moeten betalen. Dat gaat zolang door, tot er geen geld meer is, dat het slachtoffer op kan sturen.

Is het slachtoffer helemaal blut, dan vordert de soldaat nieuwe betaling. Daartoe verzoekt hij zijn slachtoffer, geld te lenen, een krediet af te sluiten, de levensverzekering te beëindigen of te laten uitbetalen, familie om geld te vragen, om de rekening over te schrijven, zich van een voorschot van een werkgever te laten voorzien of iets soortgelijks. De vrouw wordt letterlijk leeggeplukt.

De Amerikaanse soldaat bestaat niet echt

Wat het slachtoffer niet vermoedt – de Amerikaanse soldaat is helemaal geen soldaat. De dader is een huwelijksoplichter. Hij behoort toe tot de Ghanese maffia- structuur. Of hij is lid van de Nigeria Connection, die zich ook op grote schaal schuldig heeft gemaakt aan huwelijksoplichting. De foto’s heeft hij ergens van internet gestolen. Van een Facebook-pagina of van Instagram of waar dan ook. De echte man op de foto’s weet niet, dat zijn foto voor schaamteloze oplichterij gebruikt wordt. Vaak gaat het bij de personen op de foto’s om gevallen soldaten, die hun leven in de strijd hebben gegeven.

De oplichter achter de foto’s chat tegelijkertijd met verschillende vrouwen. De oplichtpraktijken zijn een voltijdbaan, die extreem goed betaald wordt. De meeste slachtoffers doneren geld, veel geld. Het doorsnee loon per maand in Ghana bedraagt voor een hardwerkend mens ongeveer 108 euro. Vergelijkt u dit alstublieft met de bedragen, die door de slachtoffers worden betaald. Stuurt een vrouw alleen maar 1000 euro, dan moet een arbeider in Ghana daarvoor gemiddeld meer dan 9 maanden hard werken. Hieruit kun je concluderen dat een paar lieve woordjes en leuke chats buitengewoon goed betaald worden.

In Nigeria bedraagt het doorsneeloon 173 euro. Ook daar zou een arbeider voor 1000 euro bijna een half jaar werken. En nu mag je niet vergeten, dat de meeste vrouwen veel meer dan 1000 euro sturen. We hebben gevallen gezien, bij wie 100.000 euro en nog meer aan vermoedelijke Amerikaanse soldaten was overgedragen. Vergelijkt u 100.000 euro maar eens met het doorsneeloon van 108 euro. De arbeider zou daarvoor meer dan 77 jaar moeten werken. Dat wil zeggen, hij zou het met reguliere arbeid nooit in zijn leven kunnen verdienen.

Dus beschouwen bedriegers, die overigens Scammers of ook Love-Scammers worden genoemd, hun huwelijks-oplichtingspraktijken als betaalde arbeid.

Ons advies als een soldaat uit het Amerikaanse leger contact met u opneemt

Wanneer ook een vermeende soldaat contact met u opneemt, weest u dan voorzichtig. Neem in paar regels in ogenschouw. Echte soldaten van het Amerikaanse leger zijn eervolle mensen. Ze zouden u nooit om geld gaan smeken. Amerikaanse soldaten willen ook niet met uw hulp een geldkoffer of een „doos” met persoonlijke spullen uit het crisisgebied smokkelen. Dat is niets anders dan kletskoek.

Staat u erop om met de persoon een videochat te maken. Als u het excuus te horen krijgt, dat het in het legercomplex of in de kazerne vanwege veiligheidsredenen verboden is, dan weet u, dat het een oplichter betreft. Het spreekt voor zich dat videogesprekken op Facebook, Facetime, Skype of andere diensten in kazernes niet verboden zijn. Als iemand dat excuus gebruikt, dan wil hij voorkomen, dat u ziet, dat de persoon op de video niet dezelfde identiek is met de soldaten op de foto’s.

Maak nooit geld over aan vermeende soldaten, al helemaal niet, wanneer het geld om onduidelijke redenen naar Afrika zal gaan. Doet u het echter toch, dan is uw geld vermoedelijk voor eens en altijd verloren.

Accepteert u nooit een cheque als waarborg. Deze is in feite vervalst of ongeldig.

Uit de praktijk: een voorbeeld van love-scamming

De Amerikaanse soldaat blijkt nep te zijn – hij is een love-scammer

Voor de eerste keer in lange tijd kregen wij een aanvraag van een klant, die ons schreef „Ik heb een detective nodig. Ik heb op het internet een soldaat leren kennen, die mij wilde bezoeken. Het geld voor de vlucht heb ik hem gestuurd. Zijn vlucht zou naar Amsterdam gaan. Maar ik heb hem op de luchthaven niet kunnen vinden. Ik was er bang voor, dat er iets gebeurd was. Zoekt u hem alstublieft.“ Nou, helaas is gebleken, dat de man niet bestond.

In de werkelijkheid was het een oplichter, die met gestolen foto’s de vrouw de eeuwige liefde verklaard had. Hij stuurde haar dagelijks berichten, kleine gedichten en groeten, tot ze bereid was, hem het geld voor een vlucht voor te schieten. In de werkelijkheid bestond de man echter helemaal niet. Achter het hele verhaal bleek zich een Afrikaanse oplichter te verschuilen. Het geld was voor eens en altijd verdwenen en de vrouw had ook nog emotionele schade geleden.

Heeft u ook ervaringen gehad met een Amerikaanse legersoldaat?

We ontmaskeren uw chatpartner uit Amerika en andere landen

Heeft u iemand leren kennen op het internet, die vermoedelijk uit Amerika, uit Canada, uit Australië of uit Groot-Brittannië komt? Wanneer u twijfels heeft, of de man echt bestaat, kunnen we dat voor u controleren.

Valse identiteitskaart

Valse identiteitskaart

Spreekt u bij twijfel met een privédetective van ons team. Deze kan oplichters sneller herkennen dan u. We zijn erin gespecialiseerd, profielen van personen te controleren. Ook bieden wij de verificatie van personen en hun adres in Amerika of Groot-Brittannië aan.

Wilt u er zeker van zijn dat u partner echt bestaat? Wij controleren voor u, of uw partner echt bestaat of niet.

De persoonsinformatie in Engeland of Amerika kost 395 euro inclusief btw. Het online vaststellen van de naam, de persoonlijke gegevens en de foto’s kost 200 euro inclusief btw. We spreken jammer genoeg enkel Duits en Engels en werken ook graag voor u wanneer u uit België of Nederland komt.

Schrijft u ons of belt u ons.

info@detektei-aplus.de

+49 – 2369 – 20 30 490

Meer informatie over oplichters in het Duits op: www.detektei-aplus.de

Lees meer over oplichters op het internet op: LoveScammer.com

Hier volgen nog een paar begripsverklaringen voor beter begrip

Definitie huwelijk oplichter – Wat is een huwelijksoplichter?

Als huwelijksoplichter bestempelt u een persoon, die bewust of door te doen alsof hij persoonlijke interesse heeft in de partner en een huwelijk in het vooruitzicht stelt, met als doel zich persoonlijk te verrijken.

Wat is een Love Scammer?

Een Love Scammer is iemand, die op het internet probeert, met neppe profielen de harten van vrouwen te veroveren. Hij doet het slachtoffer denken dat hij verliefd is en streeft naar het behalen van financiële voordelen.

Wat is Romance Scam?

Het Engelse begrip Romance Scam omvat een vorm van internetbedrog. Daarbij worden neppe profielen op het internet ervoor gebruikt, om slachtoffers te misleiden zodat ze verliefd worden, met het doel, slachtoffers geld afhandig te maken.

Kunnen Amerikaanse soldaten hun vakantie afkopen?

In Amerikaanse leger kan een soldaat geen vakantie afkopen. Het is ook niet mogelijk om geld te betalen, opdat de vakantie wordt toegekend. Een bezoek aan een vriendin of een verloofde wordt niet als noodsituatie beschouwd. Enkel militairen kunnen een vakantie voor militair personeel aanvragen en particulieren dus niet. Dat kan een soldaat alleen rechtstreeks doen, als hij de officiële procedure volgt.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie