Online-Dating – waarop dient men te letten?

Na vele gesprekken met potentiële partners is het nu zover dat u een eerste afspraak wenst te maken. Op deze pagina leggen wij u uit hoe u zich hierop kunt voorbereiden, waarop u moet letten en wat u zeker niet mag doen. Online Dating is plezierig en biedt veel voordelen. Het houdt echter niet enkel kansen in, maar soms ook risico’s.

Veel van wat u hier zult lezen zou eigenlijk niet nader dienen te worden verklaard. Maar vaak worden deze tips op basis van enkele vertrouwelijke gesprekken of telefoontjes vaak in de wind geslagen. Vergeet niet dat u tot nu toe uw gesprekspartner nog nooit recht in de ogen heeft gekeken. Bovendien kan men mensen enkel oppervlakkig waarnemen. Op het internet dartelen er ook chaoten en potentieel gevaarlijke mensen rond.

Vandaar – volgende raadgevingen zijn echt ernstig.

Zulk een eerste ontmoeting zou NOOIT in een woning mogen plaatsvinden. Ontmoet elkaar in het openbaar. In een restaurant, een bistro, of bij mooi weer in een café op de markt. Zeg tegen een vriend of vriendin waar u naartoe gaat en wat u van plan bent. Dit kan ook uw redding betekenen. Laat u door deze persoon 10-15 minuten nadat u hebt afgesproken opbellen. Zo kunt u, indien nodig, op korte termijn een vergeten afspraak voorwenden en afscheid nemen.

U kunt ook meteen vertellen dat u wegens tijdsgebrek slechts 45 of 60 minuten tijd hebt. Moest u de tegenpartij niet kunnen “rieken” dan hebt u de mogelijkheid om vlug afscheid te nemen. Hebt u echter de indruk dat u wat meer tijd met hem/haar wenst door te brengen, dan heeft u nog steeds de mogelijkheid een kort telefoontje voor te wenden om de andere afspraak te verschuiven.

Wanneer u buiten de dating-site om met een persoon wenst te communiceren, geef dan een e-mailadres op komende van een webmailer zoals Gmail of Hotmail. U moet ook proberen een telefoongesprek te hebben met de desbetreffende persoon, de stem, woordkeuze en zijn/haar manier van uitdrukken vertellen veel over de persoon en zijn/haar persoonlijkheid. Daarbij mag u zeker en vast niet uw vaste of mobiel nummer vrijgeven.

Laat eerder aan uzelf een telefoonnummer geven op het welk u uw gesprekspartner kunt bereiken. Denk eraan, dat wanneer u uw vaste nummer vrijgeeft, de tegenpartij uw adres zou kunnen bemachtigen. Geef dan pas uw anonimiteit vrij wanneer u werkelijk vertrouwen hebt in de echte persoon.

Het is natuurlijk ook verboden om u thuis te laten oppikken. Laat u ook niet een eindje meenemen op de terugweg en laat u ook niet thuisbrengen.

De eerste indruk is positief en het onderhoud zet zich verder. Daarbij komt natuurlijk het beroep ter sprake. Vertel niet onmiddellijk voor welke firma u werkt. Ook indien u tot op heden een positieve indruk heeft, u zou toch niet willen dat deze persoon op een gegeven moment bij uw firma voor de deur staat of u op kantoor verrast.

Natuurlijk zijn uiterlijkheden belangrijk. U moet er zich echter niet door laten verblinden. Met wat voor een auto uw toekomstige partner rijdt is niet belangrijk; ook niet of hij designerkleding draagt. Het is belangrijk wat hij voor u doet en of u zich goed voelt bij hem/haar.

Probeer tijdens het afspraakje open vragen te stellen. Open vragen zijn vragen die men niet zomaar met ja of nee kan beantwoorden. Door het stellen van open vragen houdt men een gesprek op gang en brengt men de gesprekspartner er toe iets over zichzelf te vertellen. Daarbij komt dat mensen die zich interesseren aan andere mensen vanzelf interessant worden gevonden. Probeer het eens uit tijdens een afspraakje met vrienden.

Gewoonlijk is het belangrijk bij een date om zelfvertrouwen te hebben. Dit maakt u aantrekkelijk en interessant voor een ander. Denk er eerst over na of u dit zelfvertrouwen kunt benadrukken. Kleding maakt de man – een kledingstuk waarin u zichzelf niet lekker voelt, werkt natuurlijk niet ondersteunend op uw zelfvertrouwen.

Gesprekken over eenzaamheid en ongelukkig zijn moet u in elk geval tijdens een eerste date vermijden. Bovendien is het verboden om een stukgelopen relatie te beschimpen of uit te wijden over problemen met de ex. Ook onderwerpen zoals politie, geld en algemeen beklag in verband met het beroep of financiën zou u moeten achterwege laten. Probeer een luchtig gesprek te voeren en elkaar wederzijds te leren kennen. Luister en probeer vast te stellen of u zich kunt vinden in wat er u wordt verteld en hoe dit wordt aangebracht en of dit overeenstemt met wat u tot nu toe online heeft te lezen gekregen.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*