Methodes om overspel te voorkomen

Het valt te betwijfelen of overspel grondzakelijk te verhinderen valt. Er zijn vele mogelijke oorzaken waarom een partner overgaat tot ontrouw. Een slippertje of langere verhouding kunnen ontstaan uit de meest uiteenlopende situaties. Soms bood zich gewoonweg de “gelegenheid” aan.

Daarom kan er geen eenvormige methode om overspel te voorkomen bestaan, enkel maar specifieke methodes die afhangen van relatie, situatie, levensstijl en karakter. In het algemeen is een gezonde relatie de beste manier om overspel te vermijden. In een relatie die goed draait mankeert het uw partner aan niets. Indien u mogelijk overspel of bedrog wenst te vermijden dan moet u een relatie nastreven waarin u en uw partner op zijn minst gelukkig en tevreden zijn met elkaar, zodoende dat u niet de behoefte of wens hebt om iemand anders buiten jullie relatie te ontmoeten.

Bent u misschien onzeker of uw partner gelukkig is in jullie relatie of dat hij misschien niet al op het punt staat een verhouding te beginnen of zich tot een slippertje te laten verleiden, probeer dan uit te vinden hoe uw partner over jullie relatie denkt. Of hij tevreden is met jullie dagelijkse levensstijl, welke bedoelingen en wensen hij koestert die momenteel misschien te kort schieten.

Moest er tijdens een uitvoerig gesprek eventueel naar boven komen dat uw partner onbevredigde behoeftes of wensen met betrekking tot u of jullie leven heeft, zorg er dan voor dat deze in de toekomst bevredigt en vervuld worden. Vaak is de oorzaak van overspel de zoektocht naar een seksueel avontuurtje, iets onbekends, iets vreemds.

Ieder kent het gevoel van een frisse liefde, de prikkeling van iets ongekends, het ontdekken van elkaar. Omdat deze gevoelens het in vele relaties met der tijd laten afweten, zoeken vele partners dit gevoel en/of deze compensatie in een verhouding. De meest zekere manier om overspel te voorkomen is dit gevoel van “iets nieuws”, “interessants”, oprecht in stand te houden.

Probeer te ontdekken wat de geheime wensen van uw partner zijn en vervul deze. Boek bijvoorbeeld een hotelkamer voor één nacht voor jullie beiden. Zorg ervoor dat jullie dagelijks leven avontuurlijk en spannend blijft, dan heeft uw partner er geen nood aan om een avontuurtje buiten jullie relatie te zoeken.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*