Maak tijd voor uzelf

U bent gescheiden van uw (huwelijks) partner en bent van start gegaan met een nieuw leven. In het begin is het vreemd om zich alleen te bevinden tussen vier muren. U voelt zich onwel en eenzaam. Leer om u goed te voelen in uw woning. Richt uw omgeving in zoals u het graag zou wensen. Creëer een rustgevende plaats, waaraan u kracht onttrekt.

Ook indien het misschien niet zo lijkt, bent u ook nu al in staat om te doen wat u zou willen. Zonder dat iemand voor u de pret bederft. Zonder rekenschap te moeten afleggen. U kunt komen en gaan wanneer het u belieft. U kunt uitnodigen wie u maar wil. Geniet ervan uw leven zelf in handen te kunnen nemen. Zelf te kunnen oordelen en eigen beslissingen te kunnen nemen, zonder iemand te moeten consulteren.

Probeer om de breuk, net zoals de negatieve evenementen die hiertoe hebben geleid te verwerken. Denk niet na over het feit of u al dan niet ooit een nieuwe relatie zult hebben. Dat zult u – hierover bestaat geen twijfel. Maar hiervoor is het nog te vroeg. Eerst moet het gebeurde wegebben. Momenteel zijn er belangrijkere dingen. U dient weer in evenwicht te komen. De dag moet weer kunnen beginnen en eindigen zonder dat u steeds maar weer denkt aan het overspel en die pijn die u hiermee werd aangedaan.

Neem dus tijd voor uzelf.

U dacht er al lang over na zich een nieuw kapsel aan te meten? Probeer het uit. Een gulle aankoopwoede? U zou graag van stijl veranderen? Bent u van mening dat wat meer beweging en sport uzelf en uw lichaam goed zou kunnen doen? Waarop wacht u dan nog? Schuif de beslissing tot een sportieve activiteit niet langer voor u uit. Het weer is morgen ook niet beter.

Zeg niet tegen uzelf “ Ik zou maar eens moeten” of “ Ik zou graag”, maar veeleer “Ik zal». “Ik zou eens moeten” is een zichzelf vervullende profetie die nooit tot zijn uiteindelijke doel leidt. Binnen enkele jaren zult u nog steeds zeggen “ik zou eens moeten beginnen te sporten”. Zeg “ik zal”. Vele sportverenigingen of sportstudio’s bieden verkenningscursussen aan. Probeer eens uit of u sport plezierig vindt.

Moest dit het geval zijn dan kunt u lid worden van en club of zich engageren tot regelmatige trainingen. Vindt u het echter niet zo leuk, dan hebt u niet veel verloren. Misschien hebt u eerder zin in enkele beroepsmatige veranderingen of het verbreden van uw carrière? U beslist zelf over uw toekomst.

U zult na enige tijd merken dat uw nieuw leven goed bij u past. U geniet ervan wat te doen met vrienden of gezellig thuis een boek te lezen met een lekker glaasje wijn erbij. Een weekend in een stad te vertoeven die u al lang had willen bezoeken. Of van een wellnesshotel met massage, sauna en zwembad. Een musical, theater, bioscoop, of enkel maar een leuk onderonsje met een vriendin.

U zult steeds vaker vaststellen dat u er weer zin in krijgt met zijn twee te zijn. Zin in een nieuwe relatie. Los van de klassieke wegen om iemand te leren kennen zou u misschien eens een online- date kunnen uitproberen. Ook tijdens de chat kunt u goede gesprekken voeren en een nieuwe partner leren kennen.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*