Kan men vreemdgaan verhinderen?

Werd men bedrogen, dan vraagt men zich vaak af of men het overspel had kunnen verhinderen. Of tegenovergesteld: Is het mijn schuld dat mijn partner me heeft bedrogen?

In wezen zijn er vele oorzaken voor een verhouding of een slippertje en er zou zeker en vast nooit sprake moeten zijn van “schuld”. Tot een relatie behoren altijd twee personen, beiden zijn dan ook vaak betrokken bij het overspel.

Meestal zijn het relatieproblemen die leiden tot bedrog in een relatie of huwelijk. Een ontevredenheid betreffende de partner, al is het maar omwille van hoe hij/zij er uitziet, omwille van zijn/ haar gewicht of karakter, kunnen al tot overspel verleiden. Maar ook onenigheden over hoe u het leven ziet, bijvoorbeeld of u graag een familie zou willen opbouwen met kinderen of liever zou blijven feesten, kan tot heroriëntering leiden. Ook persoonlijke problemen zoals een gebrek aan zelfvertrouwen of overbelasting kunnen overspel uitlokken.

De meest voorkomende oorzaak tot overspel is echter “sleur in een relatie». Wanneer men elkaar al zolang kent dat men kan voorspellen hoe de dag er uit zal zien en men niets nieuws meer aan de ander kan ontdekken, dan rukt een slippertje steeds dichter aan.

Nadat de eerste verliefdheid over is en de partner nog nauwelijks spannend, dan zoekt men een avontuurtje buiten de relatie of het huwelijk. Hierbij staat vooral op de voorgrond wat er mist in een langdurige relatie: het avontuur, het onbekende, net hetgeen wat men in de fase van verliefdheid tijdens zijn/haar relatie ook zo betoverend vond. Iets prikkelend nieuws, het verkennen.

Vreemdgaan kan men over het algemeen niet verhinderen, toch verloopt een relatie waarin beide partners proberen om net dat wat in de meeste gevallen tot overspel leidt te vermijden, in wezen steeds beter. Partners die de moeite doen om de relatie voor de ander spannend te houden en proberen er geen sleur te laten insluipen, zullen het niet nodig vinden om elders een avontuurtje te zoeken.

Neem buiten het alledaagse de tijd om u samen met uw partner terug te trekken, uw partner te verassen, probeer het spannend te houden binnen uw relatie, durf te experimenteren, dan zult u over vreemdgaan niet hoeven na te denken.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*