Is de erfenis uit Canada echt?

Casestudie: Erfenis uit Canada – is het echt of oplichterij?

Hebt u geld geërfd van iemand die in het buitenland woonde en die u helemaal niet kende? Dan moet u dit artikel lezen, want het kan u behoeden voor een zwendel waarbij u veel geld kunt verliezen. Wie weet of het testament echt is en of de hele erfenis wel bestaat.

Een vervalste verklaring van erfrecht uit Canada

Een vervalste verklaring van erfrecht uit Canada

Een cliënt nam contact op met de onderzoekers van Detectivebureau A Plus op omdat hij, volgens een faxbericht van een erfrechtadvocaat, een onverwachte erfenis in Canada had ontvangen. Een ver familielid van hem was gestorven in Toronto, Ontario. Hij had dezelfde achternaam als de overledene.

Omdat de overledene geen erfgenamen in Canada had nagelaten, had de advocaat een zoekvraag naar mogelijke erfgenamen gedaan en zo onze cliënt gevonden. Hij zou tenslotte al het geld aan een rechtmatige erfgenaam willen geven.

In de brief staat dat de overleden naamgenoot meer dan 9 miljoen US dollar heeft nagelaten, dat nu wacht op een erfgenaam. Het vermogen van de overledene zou dan aan onze cliënt toekomen.

Brief van de advocaat in Canada

De advocaat uit de Canadese provincie Ontario sloot een overlijdensakte bij om de geloofwaardigheid vast te stellen.

De cliënt bekeek de documenten en zocht op internet naar de advocaat. Daar vond hij een goed ontworpen website en de vermelding van de advocaat verscheen ook in bedrijvengidsen op het internet.

Daarom nam hij contact op met de advocaat. Hij legde uit dat de erfenis spoedig moest worden geregeld wegens de Canadese wet, anders zou de erfenis aan de Staat Canada toevallen. Daarom moest men zich haasten om het geld te sparen. Hijzelf zou een mooie commissie krijgen van het landgoed.

Eerst moet hij naar de rechtbank om een paar zaken te regelen in verband met de erfenis van miljoenen.

Kort daarna brengt hij verslag uit en dient een brief in van de rechtbank.

Zijn alle details van de erfenis correct?

De cliënt reageerde terughoudend op deze subclaims, die echter zeer oprecht leken. Enerzijds wilde hij niet in de val trappen van een bedrieger, anderzijds wilde hij de kans op het erven van de aangekondigde miljoenen niet verloren laten gaan.

Omdat hij enkele duizenden dollars aan kosten voor de rechtbank en de belasting zou moeten betalen, wilde hij zeker weten waar het bericht over de erfenis per fax over ging. Heeft hij echt iets geërfd of is het allemaal oplichterij?

Daarom besloot hij het zekere voor het onzekere te nemen en schreef hij een bericht aan het detectivebureau A Plus, dat gespecialiseerd is in het internationaal onderzoeken van fraudezaken.

De privé-detectives moesten deze dingen uitzoeken

 • Heeft de overledene echt bestaan in Toronto, ON, Canada?
 • Is de overlijdensakte echt?
 • Bestaat de erfenis echt?
 • Is de Canadese advocaat te vertrouwen?

Onderzoeken door rechercheurs in Toronto, Ontario

De A Plus detectives onderzochten in Toronto en zorgden eerst voor de overlijdensakte. Deze overlijdensakte kan door een rechercheur ter plaatse aan de hand van het dossiernummer worden ingezien en kan zien of de inhoud overeenkomt met de verzonden overlijdensakte.
Uit het onderzoek bleek dat de overlijdensakte zeer goed vervalst was.

Bij het onderzoek werd geen enkele overledene gevonden die op de bewuste dag was overleden. Bijgevolg was er geen erfenis. De advocaat bestond ook niet. De website van de advocaat was slechts een goed gemaakte nepsite om respectabiliteit te veinzen.

Op basis van dit onderzoek heeft de cliënt het contact met de advocaat onmiddellijk beëindigd en de gerechts- en belastingkosten die hem intussen in rekening waren gebracht, niet betaald. Beide facturen waren vervalsingen en het geld zou onherroepelijk verloren zijn.

Heeft u een erfenis in Canada?

Het lijdt geen twijfel dat er altijd erfenissen uit Noord-Amerika zijn waarvan de begunstigden in Europa wonen. Meestal gaat het om mensen die naar de VS of Canada zijn geëmigreerd en daar kinderloos en zonder familie zijn gebleven. Wanneer zulke mensen sterven, is het inderdaad nodig de nabestaanden in het oude vaderland op te sporen. Daarom moeten gespecialiseerde rechercheurs regelmatig op zoek gaan naar erfgenamen.

Naast echte erfenissen zijn er echter ook veel nep-erfenissen die tot doel hebben veel geld uit de zakken van de vermeende erfgenamen te kloppen. De daders vragen hoge vergoedingen voor het opstellen van diverse documenten en certificaten.

Typische termen die bij erfenissen worden gebruikt zijn

 • Change of Ownership Certificate
 • Investment Certificate
 • Affidavit of Proof
 • Fund Release Form
 • Anti Money Laundering Certificate

Dit klinkt allemaal goed, maar het kan allemaal nep zijn omdat de oplichters de ontvangers willen overhalen om te betalen. Dit kan via een bankoverschrijving in het buitenland, contant geld via Western Union of Bitcoins.

Privé-detectives onderzoeken erfeniszaken in heel Canada

Hebt u een fax of een e-mail ontvangen van een bank of een advocaat in het buitenland waarin staat dat u iets hebt geërfd?

Praat eerst met een gespecialiseerde privédetective voordat u de successierechten in Canada betaalt. In de loop van ons onderzoek werpen rechercheurs licht op de zaak en gaan zij na of u met een oplichter te maken hebt.

Detectives in Canada onderzoeken voor u in alle territoria en provincies in Canada. Deze zijn:

 • Brits Columbia
 • Manitoba
 • Prins Edward Eiland
 • Newfoundland & Labrador
 • Nova Scotia
 • New Brunswick
 • Quebec
 • Ontario
 • Saskatchewan
 • Alberta
 • Nunavut
 • Northwest Territories
 • Yukon

Door gericht onderzoek hebt u dan zekerheid of u werkelijk een gelukkige erfgenaam bent of het doelwit van oplichters. U zult dan weten of de activa in Canada bestaan.

Overigens behoort deze vorm van fraude met de valse erfenis tot de zogenaamde oplichting, wat een andere term is voor deze vorm van voorschotfraude.

Dezelfde zwendel bestaat met zogenaamde advocaten in de Verenigde Staten. Het is goed voor u om te weten dat Detectivebureau A Plus hier snel licht op kan werpen en een mogelijke zwendel aan het licht kan brengen.

Heb je een detectivebureau nodig voor Canada? Advies inwinnen

Als u uw belangen wilt beschermen, laat u dan nu door ons adviseren en ontdek wat detectives in Canada en de rest van de wereld voor u kunnen doen. U krijgt onmiddellijk antwoord op uw vragen.

Schrijf naar de deskundigen van het internationale detectivebureau A Plus via hun e-mailadres info@detektiv.com en stuur alle gegevens die u hebt over de erfenis. U kunt in het Nederlands, Duits of Engels schrijven. Vergeet niet alle documenten bij te voegen.

In geldzaken is het altijd verstandig om heel voorzichtig te zijn, want vertrouwen is goed, maar controle is beter.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie