Hoe om te gaan met bezoekrecht?

Het kwam tot overspel en jullie zijn gescheiden. Uw kinderen staan nu plotseling in de kou, want de weldoende wereld van weleer bestaat niet meer. Wij willen ons niet uitlaten over de juridische situatie. Hoe wettelijk gezien het bezoekrecht dient te worden geregeld wanneer de ouders het niet met elkaar eens geraken, dient u na te vragen bij een in familierecht gespecialiseerde advocaat.

Maar justitie even buiten beschouwing gelaten. Zou het niet gewoonweg veel eenvoudiger en kindvriendelijker zijn om tot een buitengerechtelijk akkoord te komen aangaande het bezoekrecht? Gebruik de kinderen alstublieft niet als drukmiddel om er voor uzelf voordeel uit te slaan. Dat is goedkoop! U verzaakt hierbij aan de rechten van uw kinderen en brengt uw kinderen in een al moeilijke tijd nog meer leed.

Dat kan u toch niet nastreven, toch? Wanneer u daadwerkelijk het beste wil voor uw kinderen, laat justitie er dan buiten, probeer de kinderen niet te gebruiken al speelbal, integendeel zoek samen naar een overeenkomst die allereerst jullie kinderen ten goede komt.

Op het eerste zicht kan het hard zijn een compromis te moeten sluiten met een ex-partner die overspel pleegde, doch wanneer het om het welzijn van de kinderen gaat en hun wil wordt weerspiegeld, dan moet u uw hart in de hand nemen, samenkomen en proberen een overeenkomst te bereiken, het zijn nu een maal de kinderen van jullie beiden.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*