Het vertrouwen weer opbouwen na overspel

Het overspel is gepleegd en aan het daglicht gekomen. Als gevolg is er onvermijdelijk geen vertrouwen meer. U wens de relatie zowaar verder te zetten maar hoe gaat u om met de vertrouwensbreuk? Hoe lukt het u om uw vertrouwen weer op te bouwen?

De uitvluchten waarachter het overspel zich tot op heden verborg, vallen als een kaarthuisje uit elkaar.

Is vanaf nu alles wat er werd gezegd gelogen? Kan men ooit nog opnieuw staat maken op de woorden van zijn/haar partner en hem/haar weer vertrouwen en geloof schenken?

Het heropbouwen van vertrouwen is een tijdrovend proces. En hiervoor zijn altijd 2 partijen nodig. De vreemdganger moet door zijn eigen houding helpen het vertrouwen weer op te bouwen. Daartoe dient hij/zij begrip te tonen voor de partner, wanneer hij/zij wordt gecontroleerd mag er niet geprikkeld worden gereageerd en men moet zich erop toeleggen zich uiterst minutieus te houden aan alle afspraken die na het overspel werden gemaakt, geduld te tonen en actief mee te werken aan de wederopbouw van de relatie.

Wanneer u hebt besloten om het slippertje en het overspel te vergeven, dan moet ook u eraan werken om langzaam maar zeker de vertrouwensrelatie weer op te bouwen. Daartoe telt uw eigen instelling en de wil om na verloop van tijd weer te vertrouwen.

Laat aanhoudende aantijgingen achterwege en probeer geloof te hechten aan uw partner. Wanneer u begint strenger te controleren, dan is dat met betrekking tot het gepleegde misbruik van vertrouwen OK. Maar na verloop van tijd moeten deze controlemaatregelen afnemen zodat er opnieuw een relatie op basis van wederzijds vertrouwen kan worden opgebouwd.

Wanneer jullie beiden hieraan intensief werken dan zal het jullie op korte of lange termijn lukken het vertrouwen weer op te bouwen. Wees echter niet ongeduldig – het heeft wat tijd nodig.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*