Het typevoorbeeld van een geliefde

Neen, het bestaat niet, de stereotype geliefde.

Daarvoor zijn mensen te verschillend. De gelukkige geliefde, die geniet van de affaire, ver weg van de zorgen en problemen van alledag verschilt sterk van de ongelukkige, die meer uit de verhouding zou willen, maar weet dat het daartoe nooit zal komen.

Vaak is de geliefde een vrouw die zich heef bevrijdt uit de traditionele rol van vrouw. Vrouwen die zelf geen eigen vaste relatie of huwelijk hebben (of willen hebben) en alledaagse ruzies en typische relatieproblemen uit de weg willen gaan. Terwijl ook deze vrouwen “zekere noden” hebben, zoeken zij vaak een (gehuwde) man voor een affaire.

Zulke vrouwen, beroepsmatig ook vaak carrièregericht, zoeken geen traditionele vaste relatie; zoals ze uit hun jeugd kennen, bij schoolvriendinnen of in de nabije omgeving. Deze vrouwen zijn niet op zoek naar een conventionele relatie, voor hen is een prikkelende affaire waarin zij regelmatig een prestigieuze of aantrekkelijke man ontmoeten belangrijker.

Deze verhoudingen zijn vaak langdurig en komen niet in de openbaarheid. De vrouw moet veel sterkte aan de dag leggen want er is veel kracht nodig om zulk een heimelijke verhouding op lange termijn vol te houden.

Het aantal geliefden neemt over het algemeen toe. Dit hangt ook samen met een verandering in de samenleving en de toenemende individualisering. Met het stijgend aantal single huishoudens neemt ook onoverkomelijk het aantal heimelijke affaires en relaties toe.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*