Het is belangrijk een relatie te onderhouden

Wat hebt u vandaag, gisteren, de afgelopen week, de afgelopen maand voor uw relatie gedaan? U staat vroeg op, werkt de hele dag en komt ’s avonds moe thuis? De kinderen, het huishouden, hebben u de ganse dag op dreef gehouden? Uw partner is van dit alles op de hoogte. Ondanks dit alles bestaan er toch enkele kleine dingen die weinig tijd vergen. U moet enkel eraan denken ze te doen. Neem niet alles als vanzelfsprekend.

Een lief woord, een teken van erkenning of waardering kost niet veel tijd. Toon uw partner dat u zijn/haar inzet niet als vanzelfsprekend beschouwt.

Kijk samen eens TV of lees samen een boek of de krant. Spreek met elkaar. Laat uw partner deelnemen aan het verloop van uw dag. Wees u ervan bewust dat uw partner niet op uw voorhoofd kan aflezen wat u wenst; er afficheert op uw voorhoofd geen neon reclame. Enkel indien u zich uit, kan de tegenpartij weten wat u denkt of hoe u zich voelt.

Smeedt gemeenschappelijke plannen voor het komende weekend of een bioscoop- of theaterbezoek of iets helemaal anders. Hierbij is niet belangrijk “dat” u wat onderneemt, maar veeleer dat u dit samen doet. U hebt kleine kinderen? Ook met kleine kinderen of in geval van grote werkdruk kunt u tijd vrijmaken. Probeer het.

Pin u niet vast. Sport, bijscholing of wat anders – iedereen heeft vrije tijd nodig. Denk erover na – nadien hebt u weer stof tot gesprek.

We komen nog even terug op gemeenschappelijke activiteiten – probeer één dag per week enkel aan jullie beiden te besteden. Geen kinderen, geen afspraakjes met vrienden/ verwanten. Gaan wandelen? Een romantische film thuis op de bank of in de bioscoop? Winkelen, op stap gaan of een gezellige maaltijd? Of iets volledig anders? Het is niet belangrijk wat u doet, het is belangrijk dit samen te doen. En wanneer u samen met een glas wijn op het terras zit en zwijgend van de stilte geniet, is dat ook OK.

Laat niet toe dat deze gemeenschappelijke avond wordt geannuleerd. Plan zulk een avond als een afspraak, die u niet meer kunt afzeggen. Vergeet niet – deze afspraak is belangrijk voor uw relatie.

Doe wat alledaags, bijvoorbeeld, kook samen, ga wandelen, praat over uw dag, doe inkopen op de markt of doe wat anders.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*