Het animeren van een relatie

De fase waarin u zich nader leert kennen in de relatie hebben jullie al achter u gelaten. Het alledaagse heeft zijn ingang genomen. Werken, het huishouden, kinderen en zo verder – er blijft niet veel tijd meer over voor elkaar. Na het eten zit men voor de televisie en wanneer de kinderen eenmaal naar bed zijn is het tijd hun voorbeeld te volgen, want de volgende dag komt er ongetwijfeld aan. Vlugger dan u denkt.

Waar zijn de dagen gebleven dat u samen na het eten een wandelingetje ging maken of naar de bioscoop ging? Dat u samen wat ondernam. Of samen op de zetel naar wat muziek zaten te luisteren.

Animeer uw relatie en u zult vaststellen dat deze u veel lichter zal vallen. Want nadien is het gras misschien wat groener en de dag wat minder zwaar.

Hebt u er al eens over nagedacht een zogenaamde verwenavond in te voeren? Om de twee weken? Eén keer per maand? Spreek hierover met elkaar. Afwisselend is er één van beide partners verantwoordelijk voor de avond. Het is de bedoeling dat hij/zij zich goed voelt. Bedenkt wat waarmee u hem/haar kunt verwennen.

Dit zou bijvoorbeeld een lievelingsmaaltijd kunnen zijn. Of een film die hij/zij zeker eens zou willen zien. Of luister samen naar jullie lievelingsmuziek. Doorslaggevend is dat uw partner zich goed voelt. Maar verwacht omgekeerd ook hetzelfde voor u. Daarbij moet u naast het gevoel van welbehagen ook duidelijk het gevoel creëren dat de tegenpartij ook daadwerkelijk wat van u verkrijgt. Een relatie bestaat uiteindelijk uit geven en nemen.

Het leven van elke dag is door werk kinderen en het huishouden zo in beslag genomen dat u nauwelijks tijd hebt voor elkaar? Uw gemeenschappelijk leven bestaat enkel nog uit het alledaagse? Dat zou niet mogen zijn. Boek eens een romantisch weekend in een mooi hotel. Of een wellnessverblijf. Natuurlijk zonder kinderen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat jullie tijd nemen voor jullie zelf en die tijd ook met elkaar doorbrengt. Maak gebruik van het wellnessaanbod van het hotel, ga wandelen, ga wat lekkers eten in een restaurant. Met andere woorden – ontspan jullie ziel.

Zulk een verwenweekend helpt jullie relatie te animeren. Bovendien zal het alledaagse leven nadien weer lichter op de hand zijn. Daarbij komt nog dat u zich samen op jullie volgende weekendje kunt verheugen en met elkaar kunt overleggen waar u dit zou willen doorbrengen.

Voor zulk een weekend dient u niet honderden kilometers te rijden. Een uurtje rijden of misschien tot zo een 100 kilometer van uw woonplaats volstaat al. Schuim het internet eens af en u zult vast en zeker vele hotels vinden die u eens zou willen bezoeken.

Ook een gemeenschappelijke hobby kan een relatie animeren. Dit biedt jullie de mogelijkheid om iets met elkaar te ondernemen. En u hebt iets om over te praten. Plannen te maken. Plezier in te hebben.

Hebt u verder nog ideeën of voorstellen? Stuur ons dan een e-mail – wij zullen uw ideeën of uw voorstel, na deze te hebben getest, graag publiceren op ons portaal, zodat andere mensen hiervan mee kunnen profiteren.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*