Herhaald overspel

Uw partner pleegde overspel? En dit was niet de eerste keer?

Overspel is een zwaarwegende “misdaad” die een relatie confronteert met vele essentiële vragen. Bedrogen worden is een diepkervende ervaring, die verandering brengt. Bij de bedrogen partij ontstaat er twijfel, twijfel aan zichzelf, het karakter, het uiterlijk, de aantrekkelijkheid. Maar ook twijfel aan de liefde van de andere partij, aan de eerlijkheid, de geloofwaardigheid van de partner en de relatie in zijn geheel. En dit met recht! Zeker indien het overspel herhaaldelijk wordt gepleegd.

Een analyse van de relatie, de wederzijdse problemen, de gevoelens voor elkaar is onoverkomelijk een noodzakelijk. Zoek een gesprek met uw partner, geef hem/haar de mogelijk zijn gevoelens en noden te op te helderen.

Besloot u uw partner een tweede kans te geven en bleek dit na herhaald overspel voor niets, dan moet er natuurlijk een nieuwe uiteenzetting met de partner volgen. Na het eerste bedrog kon u uw partner misschien nog goedspreken, maar nu zijn uw vertrouwen in uw partner en uw toegefelijkheid terecht verschrompeld en uw twijfels aangaande uw partner gestegen. Na herhaald overspel is men meestal niet meer bereid de partner te vergeven.

De belangrijkste vraag die u zich zou moeten stellen wanneer u met zulk een situatie wordt geconfronteerd is: Kan ik leven met de gedachte bedrogen te worden? Geloof ik, dat onze relatie gezond is en zin heeft? Ben ik gelukkig in deze relatie en met deze partner? Streven mijn partner en ik hetzelfde na in deze relatie? Kan ik ervan uitgaan dat mijn partner in de toekomst zijn vingers van een ander afhoudt?

De beslissing om uw partner na herhaald overspel te vergeven is zwaar en weegt zwaar. U beslist in het beste geval over geluk en ongeluk betreffende één persoon, maar bij gemeenschappelijke kinderen beslist u over een gehele familie. Overdenk uw prioriteiten, uw levensverwachtingen en bedenk wat u van een relatie verwacht. Weeg nadien af of een relatie met de desbetreffende partner hieraan voldoet. Indien uw relatie u zo gelukkig maakt dat u deze wil in stand houden en het herhaald overspel van uw partner wenst te vergeven, hou er dan aan en wees u bewust van de weerslag op uw verdere leven.

Moest u te sterk twijfelen aan de leefbaarheid van de relatie of de oprechtheid van uw partner te sterk zijn, vat dan moed de relatie te beëindigen.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*