Een slippertje – enkel de ogen sluiten?

De aanwijzingen zijn overduidelijk? Iedereen weet het, enkel u wilt het niet voor waarheid nemen. Spionage heeft u de laatste bewijzen geleverd en het staat zwart op wit? En nog steeds wilt u de waarheid doodzwijgen?

Af en toe zijn mensen vastgeroest in hun gewoontes. Men houdt van hoe het altijd al is geweest en zou het liefst alles zo willen laten. Daarom komen sommige mensen in een situatie terecht waarin zij ondanks de vele aanwijzingen en de soms ook voorhanden zijnde bewijzen de ogen sluiten voor de realiteit.

Deze mensen willen naar de buitenwereld toe het overspel doodzwijgen, want zij willen niet dat het gemeenschapsleven en alles wat daarmee gaat gepaard uit zijn voegen barst. Deze mensen willen de verandering tegenwerken en accepteren daartoe zelf overspel.

Maar bedenk alstublieft wel dit: Zulk een vlucht uit de werkelijkheid kan pijnlijk zijn en bovendien troost men zich maar door middel van een hypothetische zekerheid die in feite niet noodzakelijk meer zou hoeven te bestaan, omdat men wil weten waartoe de aanvankelijk onbelangrijke verhouding leidt. Niet zelden namelijk leidt een verhouding tot meer wanneer de vreemdganger in wezen niet meer aan de relatie wenst vast te houden.

Daarom is het belangrijk dat men zekerheid krijgt of de “andere helft” zich daadwerkelijk uit de gemeenschappelijke relatie heeft losgewrikt en vreemdgaat. Wanneer er ongetwijfeld duidelijkheid bestaat, dan kan men trachten een verklarend gesprek te voeren, zodoende dat men zich niet troost met valse zekerheid of het voortbestaan van het huwelijk of de relatie.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*