Bewijs van ontrouw in het elektronische tijdperk

Vroeger kon men ontrouw nog gewoonweg herkennen, zelfs wanneer men persoonlijk niet daarmee werd geconfronteerd.

Wanneer u ooit eens naar een film of een dagelijkse soap hieromtrent hebt gekeken, weet u hoe zoiets zich ongeveer afspeelt. De bedrieglijke blikken, vlugge ontmoetingen in verlaten kantoorhoekjes, het haastig uittrekken van de kleding, het pikante ondergoed en het zichzelf weer vlug aankleden met een “Wie, ik?” blik.

U denkt nu dat u overspel in één oogopslag herkent. Het is echter een feit dat “vreemdgaan” gedurende de laatste 2 decennia duidelijk is geëvolueerd. Er zijn vele manieren en mogelijkheden bijgekomen, waarvan Shakespeare zelf nog niet eens had durven dromen. Het wordt steeds moeilijker om te bewijzen dat uw partner overspelig is.

Vergeet daarom vlug de traditionele bewijsvoering zoals het zoeken naar lippenstift op een hemdskraag. Hieronder geven wij u enkele tips waaruit u duidelijk kunt opmaken of uw partner u ook in het elektronische tijdperk trouw is.

1.Privégesprekken met de GSM

Wisselt hij van kamer om te telefoneren? Wanneer uw man of vrouw voor de federale inlichtingendienst werkt, heeft het waarschijnlijk niets te betekenen. Maar indien dit, of iets gelijkaardigs, niet het geval is, is er geen enkele reden waarom de telefoongesprekken niet in uw bijzijn zouden kunnen worden afgehandeld. Het interesseert u waarschijnlijk niet wat voor een auto een collega heeft gekocht, maar indien het schijnbaar toch maar over zulk een onbelangrijk gespreksonderwerp handelt, is er ook geen enkele reden om de kamer te verlaten.

2.Gewiste telefoonlijsten of uitgaande SMS gesprekken op de GSM

Wist uw partner regelmatig de telefoonlijsten of de uitgaande SMS berichten? Hoort u dan steeds als excuus “ Het spijt me schat, ik zou u graag tonen wie er heeft gebeld, maar ik heb net de telefoonlijsten gewist». Het is niet normaal om steeds opnieuw weer de telefoonlijsten grondig te wissen. Dit is een veel voorkomend teken dat uw partner gesprekken voert of Sms-berichten verstuurt die niets met het werk of de familie te maken hebben en die hij liefst wenst te verbergen.

3.Privé PC toegang

Heeft uw partner onlangs het paswoord voor bijvoorbeeld zijn e-mail verandert? Of heeft hij op enig andere manier de toegang toe zijn PC vergrendeld? Vele zaken worden tegenwoordig via e-mail afgehandeld. Koppels die niets te verbergen hebben hoeven hun e-mail account niet voor elkaar te verbergen.

4.PC afsluiten

Sluit uw partner regelmatig “toevallig” net de PC af wanneer u de kamer betreedt? Chat-ruimtes bieden een wonderlijk platform om intimiteiten op te bouwen of uit te wisselen. Dit is natuurlijk fantastisch wanneer uw partner zich beroepshalve in het buitenland bevindt en uzelf leidt aan een chronisch aanhoudende ziekte waardoor u op geen enkele andere manier met elkaar kunt communiceren. Maar wanneer het “chatten” ertoe dient om een emotionele en/ of seksuele verhouding tussen twee mensen op te bouwen ligt dit niet in dezelfde filosofie. Elk online gesprek dat uw partner voert zou eveneens voor u toegankelijk moeten zijn.5.Nachtelijk PC gebruik.

Zit uw partner tot laat in de nacht achter de PC en is de volgende dag de volledige geschiedenis gewist? Wanneer uw partner regelmatig pagina’s bezoekt waarop hij nieuwe mensen kan leren kennen, evenals pornografische pagina’s gekoppeld aan een live-chat, dan is het zeer waarschijnlijk dat hij vreemdgaat.

Het overdacht en voorzichtig omgaan met vertrouwelijke informatie op de PC of via telefoon is geen misdrijf en betekent op zich niet altijd dat uw partner vreemdgaat. Maar indien u één van bovenvermeldde aanwijzingen tot vreemdgaan door middel van het gebruik van moderne media opmerkt, dan zou u uw partner hierover moeten aanspreken.

Indien uw partner werkelijk een verhouding heeft is het beter dat u hier zo vroeg mogelijk mee wordt geconfronteerd. Mocht er geen sprake zijn van een andere man of vrouw, dan zou u met uw partner moeten afspreken waar er ergens in jullie relatie de grens ligt met betrekking tot “ de elektronische informatieweg». Ook is het belangrijk om met elkaar uit te wisselen wat u eventueel zou kunnen doen om uw huwelijk te behouden of te verbeteren. Tips hiertoe vindt u op dit portaal.

Informeer, hoe u uw overspelige partner kunt betrappen.

Onmiddelijke hulp bij overspel

Leven met het ontrouw

Leven na overspel

Problemen in de relatie

Professionele hulp en diensten

Nuttige informatie

Mooie offertes van bol.com*